All About Header


Hi. Assalamualaikum. Dekat Tutorial yang Nabilah buat pasal header ramai yang jadi buat. Tapi ada jugak yang tak jadi buat kan ? Jadi , hari ni kita siasat apa masalah yang korang hadapi


1. Macam mana nak cut header jadi kecik ?
Sebenarnya kalau pasal besar kecik header ni memang kalau apa-apa dekat photoshop. Masa mula-mula buat header tu kan ada yang pixel tu kan ? Kalau korang pixel tu macam kecik je dia kecik lah. Tapi kalau korang letak besar maka besar lah dia

2. Kenapa Header Ketengah ?
Header memang duduknya ditengah. Tapi kalau korang teringin nak header yang ketepi nanti Nabilah buat Tutorialnya okey ! 

3.Macam mana nak tukar header ni ?!
Tutorial pasal header ni dah lama sebenarnya Nabilah buat dari 2012 lagi. Template nya pun tak renew lagi masa tu. Tu yang gambar dashboard pun dashboard lama. Template pun lama. Semua lama lah. Yang lama dalam blogger maybe tahu lah kot tapi kalau yang baru tu 99.9% tak tahu.Tak apa , Tak payah 'fening fening' Nabilah dah update jadi versi baru punya. So , siapa yang tak tahu nak letak header macam mana boleh refer Tutorial INI







Tudung Bawal Sofia Paris

Tadi Nabilah ada bagitahu Nabilah jual tudung kan ? Korang tak tahu ? Alahai Baca SINI. Dah baca dah ? Ini lah antara tudung tudungnya ya. 





Tribal Bawal Sofia Paris
Material : Cotton
Price : RM 18
READY STOCK
4 COLOUR AVAILABLE

Ini adalah sebahagian tudung yang Nabilah jual. Ada masa Nabilah upload lagi ya. Macam mana nak order ?

Contact me on
WeChat : ZaraNabilah




Hijabster Style


•JLO• Luxe | via Tumblr

Hi. Assalamualaikum Ebelibadi. Hijabster Style ? Apa tu ? Mesti ramai tak tahu kan apa benda alah tu ? Acctually Nabilah ada jual tudung online and then nama kedai tudung tu Hijabster Style. 


 Hijabster Style bukan sahaja menjual Hijab. Ikuti perkembangan Hijabster Style. Atas ni Instagram Kedai Tudung Nabilah 'Hijabster Style'. Kalau korang sudi follow. Follow lah. kalau tak nak follow pun tak apa. Depands ok. 

Bagi sesiapa yang tak ada account instagram tu jangan risau. Korang masih boleh ikuti perkembangan Hijabster Style melalui blog kesayangan Nabilah ni ok ! 

Change


macaronšŸ˜Š | via Tumblr

Hi. Assalamualaikum readers. Dah lama juga tak meng'upgrade' blog ni. Jadi macam biasa bila dah kembali ni tangan mula lah gatal nak cuba code code baru ni. Memang tak reti duduk diam betul tangannya ni. Kalau korang blogwalking ke tiba tiba ada bahagian yang senget sebelah tu maksudnya tengah ubah suai lah tu. Semalam ada orang tanya bila nak start buat tempahan balik. Jawapannya tidak diketahui lagi. Mungkin dalam masa terdekat. Mungkin je lah. Kalau tutorial pula Nabilah akan buat sambil mengedit blog ni ok. Freebies pun sama juga. Ok lah Thats All.

Chak !


its gonna get worse before it gets better  | via Tumblr

Hi. Assalamualaikum readers, lama jugak tak mengupdate blog ni. Aip. Rasa lain semacam. Tittle pun dah pelik dah. Selepas selama lebih kurang 6 bulan menghilang. Akhirnya kembali juga. Sorry lah yang tanya pasal tutorial semua tu Nabilah tak jawab. Maaf ya. Maklum lah sejak jadi calon PBS ni memang stress memanjang. Tak sempat nak buat semua kerja. Dah macam perdana menteri pun ada juga. Bila buka blog ni macam banyak je benda yang dah berubah. Hmm. Tak apa lepas ni Nabilah cuba belajar dari semasa ke semasa. 

Thanks To all readers blog ni sebab sudi baca blog ni even tiada post terbaru. Thank You So much. Insyaallah pertanyaan korang pasal tutorial akan dibalas dalam masa terdekat. Ok lah see you soon.