Tutorial : Letak Cbox dalam blog (blogskin)

oke tuto hari nie daripade kak sofiyya !

dye tanye macam  mane nak letak cbox dalam blogskin ? 
senang aje ! ikot step nie !

  1. kene ade cbox ! klik sini .. nanty dye keluar macam nie kan ?

isi la ape yang patot okey ?!
 
2.bukak laman web blog korang ... contoh : http://budaxpendek.blogspot.com/ 
3. korang nampak tak ade perkataan put your cbox .. bla..bla..bla..nmpak Kan ?! mcam dkad bwah nie 
yang Nabilah merahkan tu !
4.hah ! copy ayat-2 tu ! 
5.Sekarang Dashboard > Design 
6.Ctrl+F paste ayat yang korang copy tadi !
7. nanty ayat tu akan terhiglight kan ?
8.padam ayat tu... gantikan dengan kod Cbox korang 
9.preview dulu ye !
semoga berjaya :)            

10 comments:

Xiao Xandria said...
This comment has been removed by the author.
Nurin Syaza Hani Zuhairi said...
This comment has been removed by the author.
Nurin Syaza Hani Zuhairi said...
This comment has been removed by the author.
alya natasha said...

Thanks :D dah jadi dah :)

'AiSyah AiSyeera said...

Thanks Nabilah,, thanks for the tutorial,,klw x smpai bla pon EyChah tak dapat buat..hehe.. tengok la blog EyChah nanti,, follow erk,,hehe thank Kyuu

Cik SuSu cOkLat said...

menjadii..thanks! ^_^

fieraawesome said...

awak.......
tak jadi jadi pun -.-
saya newbie ni adushhh

aemy sha said...

tolong la! dh berpuluh kali buat :'(

Zarifah Alamsah said...

thank you for your help:)..hehehehe, dah jadi, but macam mane nak tukar theme shoutbox macam awak? :D

Zarifah Alamsah said...

thank you :) dah jadi :D