Facebook ?

hair | Tumblr

Assalamualaikum."Facebook ?" Dah berabad tak dengar orang cerita pasal Facebook kan ? Balik balik Twitter , Balik balik Twitter.Ni lah , Nabilah nak cerita sikit pasal facebook ni.Sejak kebelakangan ni , Memang Nabilah selalu on Twitter sampai Facebook dilupakan.Korang nak tau kenapa Facebook dilupakan ? Nak tau ? Okey , Baca ni :

1.Ramai yang kejar Hot
Dekat facebook ni ramai yang kejar hot.Bagi diaorang kalau 'likers' tinggi , Diaorang hot lah tu.Tak tahu lah apa kena mengena 'likers' banyak dengan Hot.Tapi apa yang pasti orang yang kejar Hot ni macam tak ada kerja aje.Ye lah , kumpul like aje.Daripada kumpul like baik kumpul pahala kan ?

2.Perubahan Timeline
Timeline Facebook ? Menyampahnyalah.Ye lah ,kejap kekiri.Kejap kekanan.memeningkan kepala orang je.Tak pasal-pasal kepalanya senget sebelah nanti.seghiyesly , Nabilah tak suka Timeline memeningkan kepala.Orang bukak Fb nak enjoy,Jadi stress tengok timeline.

3.Manusia yang sombong
Facebook biasalah mesti ada budak yang sombong kan ? orang bagi salam dia tak nak jawab."Hotstuff" lah kononnya.Padahal , jawab salam tu wajib kan ? Wajib kan ? soo , kenapa tak jawab.Padahal simsimi pun reti jawab , awak tak reti nak jawab pulak.

4.Suka mengutuk orang
Sekarang ni ramai yang suka kutuk kutuk kat facebook.Lepas tu , gaduh bawak pergi sekolah ? WTF ? Kalau buat fb just nak kutuk kutuk.Better padam je lah.Tak payah kutuk kutuk orang , tiada siapa yang sempurna.Semua ada kelemahan.

Itulah beberapa sebab kenapa Nabilah jarang online Facebook sekarang.Sekarang zaman Twitter lah , Facebook dah tak main dah.

Nota kaki : Twitter lagi best dari fb.Tak percaya cuba try buat account Twitter.

4 comments:

fatin amalina husna said...

setuju!!
husna pon makin bosan tgk fb..layan tweeter jugak..
nk tgk fb pon kalau ada info jaa..haha..

kusyi said...

haha. kan!! twitter, kalau orang merapu, senang je kita nak unfollow. keh3.. facebook ni ramai yang bsybody. :3

Lissa LaLissa said...

betul tuu~ sy pun skali skala jea buka., twitter pun jarang.. suka buka blog ngan online gaming jeaa., haha

Nur Nabilah said...

Husna : Yeayy ! sep sikit :)
Kusyi : Setuju !
Lisa : Ohh.Best twitter.Cubalah buat.