Tutorial : Letak Header Dalam Blog

assalamualaikum , hari nie Nabilah nak aja korang macam mane nak Letak Header Dalam Blog , acctualy ,  nie for NEW BLOGGER :D korang tau takk , header tu ape ? tak tau ? tengok bawah nie :


*klik untuk Pembesaran*

hah ! tu laa header yang slalu ade kat bahagian atas tuu , dah la jom kite belajar cara nak letak header dalam blog , 

1. Dashbord > Layout 
    


*Klik Untuk Pembesaran*

nanti akan keluar macam kat atas nie kan ? lepas tu korang Klik yang Nabilah merahkan tu.

Da klik ? nanti dia akan keluar macam ni betol tak ?


*Klik Untuk Pembesaran*


Korang klik yang Nabilah merahkan tu (choose File, then , pilih la header yang korang nak :) yang bawah tu Nabilah bulatkan ? kenape ? okeys , korang tick dekad yang Nabilah bulatkan tu , paham ? 

Da siap save , kalau dah berjaya , jgn lupe bagitahu Nabilah ye :) Kalau nak tnye ape-2 komen kat bawah nie ye ? Nabilah out dulu , bye ...




9 comments:

iezah_m@is@r@h said...

ok thanks :)

shafiq yusni said...

kt mane ek nak carik dashboard tu?

Rina Zainal said...

Configure header sy dh hilang sbb terdelete..mcm mne yek sy nk dptkn balik..tq

beautified by MK said...

zara, sy newbie ni..katne nak cari dashboard tu..huhu

beautified by MK said...

tq so much..dah dapat dah...yabedabedu..hihihi

JanNah Yusuf said...

hai zara..thanks 4 the tuto..i got it..thanks again ^_^

Nurul Shuhada said...

mcm mne nk cut header tuh ?dye jadi besar :/

Nurul Ain said...

kenape header ain jadi ketengh ?? please help me !!

Syafiqah Rosni said...

kak, sy punye blogger yg baru punye bukan yg lame yg ni cammane pulak?