Tutorial : Flying Twitter Bird

hye korang ... 
korang pernah tengok tak Flying Twitter Bird ?!
cantek kan ?! korang nak buad tak ?
nak ? oke jom bace tutorial nie sampai abizzz okey ?

1. Dashboard > Design > Add a gadjet > Html / Javascript
2.copy and paste kod dkad ruang Html/Javascript tu ye : >


Burong Warne Biru
 <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCplect9lI/AAAAAAAAADI/6tK12S_REt8/bluetwit.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "URL BLOG KORANG;tripleflapInit();</script>
                     Burong Warne Unggu 
 <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh3.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovz6HiKI/AAAAAAAAACk/HouI2e4kE9c/purple.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script> 
Burong Warne Merah
 <script type="text/javascript" src="https://sites.google.com/site/exeloph/file/Twitterbang.js"></script> <script type="text/javascript"> var birdSprite="https://lh5.googleusercontent.com/_6TkGtddC4V4/TWCovySxGkI/AAAAAAAAACo/Q1lEVEwc0h0/red.png"; var targetElems=new Array("img","hr","table","td","div","input","textarea","button","select","ul","ol","li","h1","h2","h3","h4","p","code","object","a","b","strong","span"); var twitterAccount = "LINK TWITTER KORANG";var tweetThisText = "URL BLOG KORANG";tripleflapInit();</script>
 3. tukar kan warne-warne tu ~
       Oren     Link Twitter korang ye !
       Hijau     Link Url Blog Korang !

                                                       sorry nabilah ade tige warne je la !
SEMOGA BERJAYA :)

No comments: