Tutorial : Letak link dalam post

Hye and Assalamualaikum :) hari nie dapat satu request daripada adik comel nie dye tanye macam mane nak letak link dalam post , contohnye macam nie :






*klik untuk pembesaran*
  Yang Nabilah merahkan tu , tu laa contohnye

Da laa , Jom kite mule sekarang ...

1. Korang taip entry korang macam biase ..

2. Highlight kan perkataan yang korang nak di link .

  macam nie :

*Klik untuk pembesaran*

3. Lepas dah Highlight korang Klik bahagian Link  , klaw tak jumpe tgok gamba      bawah nie :

*Klik Untuk Pembesaran*
4. Nanti dye akan kluar macam nie .., betol tak ?


*Klik Untuk Pembesaran*
5. Paste URL dekad dalam kotak tu ,, 
6. Dah siap klik ok .


   Berjaya , tolong klik nie boleh . terima kasih :) tak berjaya ? Komen kat bawah nie yee :D

2 comments:

Aisya Zainuddin said...

Haha . ADEK COMEL . ? btw , Thankyouuu Sys Cunn Melecunn ;)

Nur Nabilah said...

Welcome , adik comel <3