Tutorial : Cute Cursor Dalam Blog

yeah ! dah lama dah Nabilah buad Freebies for this tutorial , hahaha .. semangat nie :) Korang tau kan Cursor tu ape ? alala , anak panah laa senang kate . Jom laa , kite mule !


1.Dashboard > Design > Add a gadjet > Html/JavaScript


2. Copy Code bawah nie dan Paste dalam ruangan Html/JavaScript tuh.

<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style><a href="LINK BLOG KORANG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>


Warna merah : tukar dengan Url Cursor yang korang nak . Pilih Cursor Di SINI


Warna biru     : tukar dengan Link blog korang.Tak tau ape Link blog ?
              tu lah link blogg :)

Nota MitmitMotmot : Korang Wajib tukar benda alah yang bewarna-warni tu , klaw tak nnty takkan  jdy okeys ? 









5 comments:

Princess Syazliyana said...

thanks tuto ! :D hehe .

Nur Nabilah said...

hahaha :D

Princess Syazliyana said...

eh jappp.. knp tk boleh eh ? huhu tk jdi ponn . :-(

Nur Nabilah said...

link blog .. da letak ? klaw tak letak nnty tak jadi :>

Princess Syazliyana said...

eh da jdi lahh :D thanks again ~ ^ ^